Have a question?
Message sent Close

Artikkel av Tor Arne Dunderholen hentet fra amta.no 

Skole i Drøbak fikk pris: – Er en av Norges beste skoler

Som den aller første ungdomskolen i distriktet, kan Drøbak Montessori endelig slå seg på brystet med å ha fått «grønt flagg» sertifiseringen. – Denne skolen er blant de aller beste i Norge, sier Benedikte Wrålsen fra FEE Norway.

Tirsdag morgen var et duket for den offisielle miljømarkeringen til skolen med en omvisning, taler og en egen liten flaggheising.

En av Norges beste

Det er over 5200 skoler i hele verden som har fått «Grønt Flagg» sertifiseringen, fordelt på 67 land.

Men i Frogn kommune er det bare Montessori barneskole og Frelsesarmeens barnehage Solgry som har dette flagget fra før, opplyser «Grønt Flagg»-koordinator Benedicte Wrålsen.

Hun var meget imponert over hva elevene har fått til.

 – Det er veldig fint å se de mange løsningene som dere har laget og alt dere har jobbet med rundt miljøet og bærekraft. Nå har dere fått «grønt flagg»-tittelen. Gratulerer, sier Wrålsen i sin tale og skryter skolen opp i skyene:

 –  Jeg har behandlet og jobbet med mange søknader i hele Norge, men jeg må si at denne skolen er blant de aller beste. Jeg er veldig imponert.

Imponert av elevene

Frogn-ordfører Odd Haktor Slåke var meget imponert over hvor mye de har jobbet med miljøet.

 – Jeg har både sett og skjønt at dere tar dette veldig på alvor. Alt fra undervisningen til hvordan man oppfører seg og er med hverandre. Og ikke minst hvordan vi behandler miljøet rundt oss. Dere har oppfylt de syv kriteriene som ligger til grunn for dette. Gratulerer, avslutter ordføreren.

Mange miljøprosjekter

Skolen har hatt en rekke prosjekter som har ligget til grunne for sertifiseringen.

Som en meget solid grunnmur, så produserer den nye skolen sin egen strøm ved hjelp av solceller. I tillegg har elevene hatt besøk av en rekke utvekslingsstudenter som har vært med på å bygge et hønsehus, en tursti av tre inn til skogen og et eget friområde med grill og sitteplasser.

De har også fått tre høner som produserer en rekke egg for dem, som de skal selge. Dette er bare noen av de prosjektene de har gjennomført på uteområdet, og de har en rekke planer på skisseboka for fremtiden.

Samtidig har elevene jobbet med en rekke prosjekter i skoletimene som omhandler miljøet og energikilder.

Se bilder fra miljøprosjektene

Foto: Tor-Arne Dunderholen